dinsdag 2 maart 2010

Een goed begin van mijn week.

Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht draait een heleboel dat we nu zien op TV, horen op de radio en lezen op internet dan ook om deze verkiezingen. In Almere doet de PVV ook mee, en de mensen daar maken zich er flink druk om.

Gisteren heeft Wilders het verkiezingsdebat gewonnen en waren er natuurlijk weer wat hilarische uitspraken die we konen noteren in ons 'grapjes van Wilders' boekje.

Maar mijn week draait hier niet om, ik heb andere dingen aan mijn hoofd zoals bijvoorbeeld school. Zoals jullie allemaal wel zullen weten is het Mediacollege Amsterdam benoemd tot een van de slechtste scholen van Nederland. Naar aanleiding hiervan zijn er verbeteringen aangekondigd, maar daar merken wij leerlingen dus helemaal niks van.

In de vakantie kreeg ik een brief, een ingrijpende brief zelfs. De school kondigde aan grootse veranderingen door te gaan voeren. Zo zouden ze de absentie streng gaan bijhouden, meer (en betere) lessen inplannen en ook zouden de vaste projectgroepen verdwijnen om ons beter voor te bereiden op het examen. Dit alles omdat de directie naar aanleiding van een aantal enquetes en interviews tot de schokkende(!) conclusie kwam dat de leerlingen ontevreden zijn. (Nee echt!? Dat roepen we pas 4 jaar!)

Maandag kwam ik op school en de eerste fouten in het systeem bleken al op te treden, mijn les viel uit en de volgende les miste ik door miscommunicatie. Nu bleek de inhoud van deze les ook niet echt denderend, een herhaling van een les die we aan het begin van het jaar kregen.

Vandaag, dinsdag begon de dag met Nederlands. Eindelijk, een echte les! En daarna zou ik een vakles krijgen. Maar, ik zit nu niet in de les maar ik zit in de uitwerkruimte. Les gaat niet door. Geen briefing gehad, en de les haakt in op het project. Dat houd in dat ik tot 3 uur mag gaan uitzoeken hoe diep mijn vinger in mijn neus kan.

Een goed begin van de week dus, gelukkig hoef ik morgen niet naar school. Maar, om dit lange verhaal kort te maken, twijfel je nog of je naar het MA wil? Ga niet, je wordt er lui en ongemotiveerd van om iets te doen.

3 opmerkingen:

  1. wat ben ik opeens blij met het GLU xD

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tsja, de hele dag werken is ook niet alles;) Hbo is ook niet veel beter....

    BeantwoordenVerwijderen